Wednesday, September 12, 2007

Chris Lomme

Chris Lomme zat zaterdag in onze huiskamer!
En 58 mensen hingen aan haar lippen, al zittend op alles waarop je in onze huiskamer kunt zitten en nog 25 meer stoelen die we er bij gesleept hadden.

En ze droeg gedichten voor, las voor uit werk van o.a. Luuk Gruwez en bracht haar eerste zelfgeschreven tekst over haar moeder. Anderhalf uur lang. Wat een dame!

Toch een bijzondere ervaring, zo'n bekende actrice in je eigen living. We hadden de eer te danken aan het CCH, dat zoals vorig jaar het project Living Art op poten zette: culturele voorstellingen in woonkamers. Heel plezant.

Na afloop van de voorstelling bleef Chris nog uitgebreid napraten met iedereen die dat wilde. Met een glaasje wijn in de hand. Om een uur of 12 ging ze terug naar haar Nand. Nog een uur rijden tot Brussel, met eigen wagen. 68 jaar is ze. Je moet het maar doen!

Enfin, het was een boeiende avond, ook met vrienden, familie en vreemde cultuurliefhebbers, iets dat we eigenlijk vaker zouden moeten organiseren... Eens polsen bij het CCH! Trouwens, er zijn nog van die huiskamervoorstellingen, maar je moet er snel bij zijn voor kaartjes. Beperkt aantal plaatsen, weet je wel.

1 comment:

The Art of K said...

Inderdaad, Chris is een fijne en gevoelige dame. Met haar stem, de uitgekozen teksten neemt ze je mee op een reis door een woordlandschap. De beelden die ze kan oproepen zijn voor iedereen persoonlijk en uniek. Het taalgebruik is zuiver, haar stem soms broos of héél sterk. Ik heb een grote bewondering voor haar, al jaren lang en ben blij dat ik haar persoonlijk ook mag kennen. Het is verrijking en jammer dat ik er niet bij kon zijn in Hasselt.
Tip: ze heeft ook een eigen website www.chrislomme.be